Over Bart van Delft


Mediaontwerper

Achtergrond

Bart van Delft is geboren op 24 januari 1988 in het Brabantse Oosterhout. Bart draait al een aantal jaar mee in de ontwerp- en reclamewereld. Zijn interesse voor vormgeving is ontstaan rond zijn 16e jaar, vandaar dat hij ook Communication and Multimedia Design is gaan studeren aan Avans Hogeschool in Breda. Bart studeerde hier af met onder meer een 10 voor zijn afstudeerproject en wist eveneens een minor aan Universiteit Twente af te ronden.

BartvanDelft_photo

Tijdens zijn studie liep hij stage bij Dedato Ontwerpers en Architecten in Amsterdam en werkte aan een project voor Philips Design. Sinds 2009 werkt hij met passie voor B-Total Strategic Communications in Breda. Hier is hij verantwoordelijk voor al het animatie- en videowerk, maar ook voor vele andere mooie opdrachten van dit groeiende reclamebureau. De klantenkring van B-Total varieert van Jack Daniels tot Campingaz en van Princess tot grote farmaceutische bedrijven als Janssen-Cilag, Roche, GSK en Amgen. Echter stopt zijn ambitie hier niet, voor klanten zoals vermeld op deze site wordt ook alles uit de kast gehaald op ontwerpgebied. Bart is inzetbaar voor tal van opdrachten: Van grafisch- tot interactie ontwerp en van motion graphics tot webdesign. Daarnaast is hij het liefst betrokken bij het gehele proces, van conceptontwikkeling tot oplevering, samenvattend Mediaontwerper.


 

Fascinatie • Typografie

Typografie_BvD

De grootste fascinatie van Bart is typografie, de kunst van het spelen met letters en lettervormen. Dit is terug te zien in bijna ieder project van zijn hand. Het spel der typografie kan tot verbazingwekkende resultaten leiden. Letters en cijfers zijn de basis van onze taal en communicatie, maar als we er nauwkeuriger naar kijken zijn het vooral ook hele fraaie vormen. Typografie vormt dan ook vaak het startpunt voor een complete huisstijl van Bart z’n hand.