Over Bart van Delft


Mediaontwerper

Achtergrond

Bart van Delft is geboren op 24 januari 1988 in het Brabantse Oosterhout. Bart draait al een aantal jaar mee in de ontwerp- en reclamewereld. Zijn interesse voor vormgeving is ontstaan rond zijn 16e jaar, vandaar dat hij ook Communication and Multimedia Design is gaan studeren aan Avans Hogeschool in Breda. Bart studeerde hier af met onder meer een 10 voor zijn afstudeerproject en wist eveneens een minor aan Universiteit Twente af te ronden.

BartvanDelft_photo

Tijdens zijn studie liep hij stage bij Dedato Ontwerpers en Architecten in Amsterdam en werkte aan een project voor Philips Design. Van 2009 t/m 2018 werkte hij met passie voor B-Total Strategic Communications / Weekend Creative Agency in Breda. Sinds de zomer van 2018 is Bart werkzaam bij het geronomeerde Flaim [Strategie, Communicatie en Design]. Hier is hij als Art Director Motion verantwoordelijk voor al het animatie- en videowerk, maar ook voor vele andere mooie grafische en strategische opdrachten van dit groeiende Oosterhoutse bureau. De klantenkring van Flaim varieert van Beckers, Spa en Kinderen tot BNP Paribas Cardif, Sateliet Meubelen en DHL. Deze Oosterhoutse samenwerking zorgt voor vlammende concepten en designs.


 

Fascinatie • Typografie

Typografie_BvD

De grootste fascinatie van Bart is typografie, de kunst van het spelen met letters en lettervormen. Dit is terug te zien in bijna ieder project van zijn hand. Het spel der typografie kan tot verbazingwekkende resultaten leiden. Letters en cijfers zijn de basis van onze taal en communicatie, maar als we er nauwkeuriger naar kijken zijn het vooral ook hele fraaie vormen. Typografie vormt dan ook vaak het startpunt voor een complete huisstijl van Bart z’n hand.